Receptbild av revben med senapsglaze

Ingredienser

Vatten
33 cl öl med kraftig smak
salt
1 st gul lök
1 st vitlök
800 g tunna revbensspjäll
1 st färsk ingefära, ca 5 cm
2 st vitlöksklyftor
1 dl Johnny's Julsenap
1 dl japansk soja
2 msk rapsolja

GÖR SÅ HÄR:

Fyll en kastrull med vatten och öl.

Salta vattnet väl, ska smaka som en salt soppa ungefär, annars smakar inte spjällen något.

Skala lök och vitlök. Klyfta gul lök, skiva vitlök och lägg i kastrullen tillsammans med revbensspjällen. Låt sjuda i ca en timme tills revbensspjällen blivit möra och köttet nästan faller av benen.

Sätt ugnen på 225°C.

Skala och riv både ingefära och vitlök, blanda med Johnny’s julsenap, japansk soja och rapsolja.

Lyft upp revbensspjällen, låt rinna av lite och lägg på ugnsgaller.

Pensla på senapsglazen och baka i ugn tills revbensspjällen fått fin färg.